13. marts 2014
Limón, citron, lemon…

Et af mine allerførste indlæg på bloggen handlede om, at jeg havde været så heldig at få en masse friskplukkede citroner fra min veninde, der har et kæmpe træ på sin terrasse.
Nu har jeg igen været så heldig at få en kæmpe kurv med hjem fyldt med de lækreste friske citroner som “betaling” for et par timers babysitning.

Et helt indlæg om citroner? Virkelig, Camilla? Det er jo ikke engang specielt relevant, da det nok er de færreste i Danmark, der har mulighed for at plukke friske citroner. Men det er netop pointen!

Hver eneste gang jeg ser et citrontræ eller appelsintræ hernede, så bliver jeg lige glad og næsten overrasket. Det er for mig om noget et symbol på, at der hvor jeg bor nu er meget anderledes, end der hvor jeg kommer fra. At det kan lade sig gøre at få flere kilo citroner med hjem, som jeg selv har plukket, det fylder mig med en helt irrationel glæde!

Lemontreenew

Sidste gang jeg havde citroner med hjem, lavede jeg en stor omgang lemonade, som jeg synes er noget af det dejligste og mest friske man kan drikke, specielt når det bliver rigtigt varmt. Men når man står med ca. 10 kg citroner, så skal der bare laves meget lemonade, når der går ca. 1-1½ citron pr. liter!

Derfor besluttede jeg mig for at prøve noget nyt, noget jeg elsker SÅ meget, og spiste i alt for store mængder dengang jeg boede i Skotland, nemlig lemon curd. Til dem som ikke kender lemon curd, så er det en slags citronsmørepålæg lavet på citroner, sukker og smør. Jeg var så heldig at finde en nem og rigtig god opskrift ovre hos den søde Piskeriset.Lemon2newDet er superlækkert, og noget helt unikt, og jeg kunne snildt spise et helt glas på en eftermiddag, men når man arbejder med citroner, så kommer der helt naturligt ret meget sukker indover også, så jeg prøver at begrænse mit indtag 🙂

Udover lemon curd har jeg nu fryseren fyldt med masser og masser af citronsaft-isterninger, der sammen med et skvat sirup og en masse vand hurtigt bliver til helt frisklavet lemonade, når man lige har lyst! At mine isterningeposer så er hjerteformede, det gør det bare endnu mere hyggeligt og fint!Lemon1new

Og hvad vil jeg så sige med alt det citronævl? 2 ting:

1. Hvis du nu pludselig fik mulighed for at få fingre i en større mængde citroner, så kan man lave de lækreste ting!
2. Og… hvis man kommer til Barcelona i de varme sommermåneder, og tænkte, at jeg tidligere har lovet at give en kop kaffe, så kan man nu også få dejlig kold lemonade i stedet! 🙂

 

 

 

Camilla

13 kommentarer til “Limón, citron, lemon…”

 1. Eeyorenyk siger:

  Jeg ville lave citronmåne med marcipan! Mmm, sådan en hjemmebagt sag er altså fantastisk. Selvom der selvfølgelig skal bages en del af dem, for at bruge 10 kg. citroner. 😛

  • Camilla siger:

   Åh, citronmåne! Det havde jeg slet ikke tænkt på! Det er godt nok mange, mange år siden jeg har fået sådan en, men jeg kan virkelig godt lide det, så det kan været jeg skal finde mig en god opskrift 🙂

   Tak for (farlig) inspiration!

 2. Ingrid siger:

  Uhh jeg ville også lave citronmåne med med lakrids, citronmuffins (dobbelt mums) og hvad jeg nu kunne finde af spændende ting med citron. Ville putte det i min uundværlige grønne te med citron og drikke mig et glas vand med citron før morgenmaden (det er så sundt for din krop at den kommer til at elske dig endnu mere). Hmm det var vist ikke nok til 10 kg, men så kan man jo spørge sig for derude i blogverdenen og ville helt sikkert få en masse gode svar.

  Hvis jeg i den nærmeste fremtid kommer til Barcelona så husker jeg lige at sende dig en brevdue så jeg kan smage din lækre lemonade 🙂

  • Camilla siger:

   Mums, det lyder også lækkert med citronmuffins, og ja, det er så dejligt med frisk citron i te!
   Min udfordring har vist mest været at få de fleste citroner “tilberedt” sådan, at jeg kan fryse dem, og nemt bruge det senere, for jeg kan simpelthen ikke nå at bruge alle 10 kg (og spise resultatet!) inden de bliver dårlige 🙂

   Og jeg ser virkelig frem til brevduen! 😉

 3. Laura siger:

  Haha, hvor er det hyggeligt! Jeg ville elske at gå amok med diverse citron-projekter. Desværre indbyder KBH ikke lige til at gå ud og plukke sine egne citroner =/

  • Camilla siger:

   Ja, det er så fint! Mest fordi det virker så “udenlandsk” med alle de citroner, fordi det er jo ikke noget man bare sådan lige bruger en masse af i dagligdagen ellers 🙂

   Og nej, jeg tænker ikke der er meget citronplukning i Kbh 😉

 4. Fedt at du var vild med lemon curden! Det smager simpelthen også så godt! Hvis jeg nogensinde flytter sydpå, så skal jeg have et citrontræ… nej vent, TO citrontræer – mindst! 😀

  • Camilla siger:

   Ja, den er (var!) SÅ lækker! Jeg bliver nødt til at lave flere portioner, fordi det simpelthen er så skønt, og prøve at lave noget mere med den end bare smøre på boller 😉

   MINDST 2! Eller 3… 😀

 5. Hvor lækkert med isterningerne, det vil jeg prøve 🙂

  • Camilla siger:

   Ja, det er faktisk overraskende godt! De er perfekte til lemonade, men faktisk fungerer det også rigtig godt til at jeg har kunnet fryse de fleste af citronerne, og så bare tager X antal isterninger også når jeg skal bruge saften til noget andet (som curd eller bagning) 🙂

 6. Citronisterninger! Det er virkelig en god idé. Jeg står altid og mangler citroner, når jeg lige har lyst til at peppe mit glas vand (*host* cola) op med lidt citron.

  • Camilla siger:

   Det kan være du skal have set på den hoste 😉

   Ellers har jeg hørt at netop citron er rigtig godt til det! Og ja, jeg er virkelig glad for at have dem, det fungerer super godt!

 7. Åååh, det ser skønt ud! Jeg tror jeg ville lave 1000 liter citronfromage. Og hente en ske! Har sagt til min kæreste, at han skal købe et citrontræ tilsin terasse, Netto har dem nemlig til 150 B-)

  – Anne

Skriv en kommentar