Dream
Explore
Discover

You will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails.

På denne side har jeg samlet en liste over nogle af mine yndlingssteder. Der er ikke som sådan noget system i hvad der bliver udvalgt, men det er altid steder hvor jeg har haft rigtig gode oplevelser, og der kommer løbende nye til:

Barcelona:

Plaza del Sol – pladsen, der for mig er mere Barcelona end noget andet sted! Meget lokalt med masser af mennesker, et par barer, som bl.a. serverer nogle af byens bedste tapas og ofte akkompagneret af live musik fra de lokale troubadurer.  Af mystiske årsager fremgår pladsen aldrig af kort – den eksisterer muligvis officielt slet ikke. Men den ligger ca. her

Bambarol – en virkelig hyggelig og anderledes tapasrestaurant med verdens bedste service! Jeg var så begejstret, at jeg skrev et indlæg om vores første besøg.

Milk – en lille hyggelig bar/restaurant, som har en enkel, men rigtig lækker brunch og frokostmenu. Og så er indretningen lidt ligesom at træde ind i en (lidt forstyrret) bedstemors dagligstue. (Der kan være en del ventetid i weekenden, så vær klar på at vente)

La Dentellière – en fransk/spanskinspireret restaurant i nærheden af vandet. Virkelig hyggeligt indrettet, lækker mad til en ganske overkommelig pris, og den mest franske og søde ejer.

La Cua Curta – en lille familiedrevet restaurant, der specialiserer sig i ostefondue! For mig er nok den hyggeligste restaurant i hele byen, betjeningen er helt i top, og det er en af de dér lidt hemmelige steder. De har også lækre salater og patéer til forret. Det kan godt betale sig at bestille bord hvis man kommer i weekenden.

Kiosko – noget så atypisk for Barcelona som et rigtigt godt burgersted! Alt er frisklavet, fairtrade og ofte økologisk (hvis man går op sådan noget). Hver måned er der en speciel månedens burger, og ellers er de faste burgere også rigtigt lækre. Prøv den “søde” hjemmelavede ketchup og en lokal Moritz øl (med eller uden alkohol) til din burger!

Hibernian Books – den eneste engelske secondhand bogbutik i Barcelona! Lidt af hvert og i alle genrer – rigtigt hyggelig at bare tusse lidt rundt i, og finde den næste bog.

 Bruxelles:

Pêle Mêle – en vidunderlig 2nd hand bog/musik/filmbutik, der har 2 filialer i Bruxelles. Størstedelen af deres bøger er på fransk, men begge butikker har en virkelig fint udvalg af engelske bøger, og grundet det store internationale miljø er der meget stor og konstant udskiftning. Bedst af alt sælger de bøgerne (ofte næsten nye i alle formater) for mellem €2-5!

Aarhus:

Simply Tea – et rigtigt engelsk tested! Ejeren er utroligt vidende, og tager sig gerne tid til at forklare om de forskellige teer – men mest fabulous er deres “Afternoon Tea for Two” – også kendt som “kagetårnet”!

Memphis Roadhouse – det er ingen hemmelighed, at jeg er ret vild med all things American. Men det er til gengæld stadig lidt en hemmelighed, at nok den mest ægte amerikanske restaurant i Danmark ligger ved åen i Aarhus! Alt er lavet efter amerikanske principper, og især servicen er på et helt andet niveau end man ellers er vant til – prøv det!