30. november 2013
Kunsten at pakke

Jeg er i gang med at skrive ønskeseddel. Den bliver som regel udbedt første gang omkring starten af september – så jeg tænker og tænker…

Ønskeliste

Problemet er, at når man (for at spare lidt penge) forsøger at rejse udelukkende med 10 kg håndbagage på en +2 ugers tur hjem, og der ikke må være nogen form for flydende væsker over 100ml, så kan det godt være lidt tricky at finde på noget man både ønsker sig, og kan transportere hjem til det spanske. Så det at skrive ønskeliste bliver en større tankeproces end bare hvad jeg godt kunne tænke mig – og jeg vil jo heller ikke ønske mig noget bare for at gøre det.

I den forbindelse er det ret interessant (alternativt en anelse skræmmende) hvad man efter noget tid er villig til at finde på for ikke at skulle betale 100 kr ekstra for en indchecket kuffert som ikke-specielt-velhavende, men hyppigt rejsende udlandsdansker.

Jeg er eksempelvis meget bevidst om præcis hvilket af mit tøj vejer mere end andet, og hvilket tøj vi ikke kan tage med hjem til Danmark, fordi det vil være meget besværligt at vaske det – når man kun har tøj til ca. 4-5 dage, men skal være væk i 14, så er det meget vigtigt, at man kan vaske det meste sammen. Og hvis man så skal være pæn på et tidspunkt, bliver det helt tosset – J har flere gange rejst i fint jakkesæt og sko, simpelthen fordi det fylder og vejer mest i kufferten!

Kuffert

Jeg synes selv, at jeg efterhånden er blevet ret snild til at pakke, så der er plads til rigtigt meget i en carry-on kuffert – men de fleste lavprisselskaber vejer også din håndbagage, så udfordringen er mest af alt at holde sig under de 10 kg.
Derfor har jeg helt styr på hvilke elementer i kufferten, der vejer mest, hvilke, der kan være i min jakkelomme og ikke mindst, at det faktisk kan lade sig gøre at have en full-size bærbar computer stukket ned bag i sine bukser, mens kufferten bliver vejet! 😀

Det kan blive en hel sport – en ret nervepirrende og frustrerende sport, hvor man med bankende puls venter på lufthavnsvægtens dom, og panisk gennemgår hele kuffertens indhold efter noget man kan tage på eller smide ud eller…

Det kan endda gå så langt, som dengang bedsteveninden kom helt ud i lufthavnen bare for at vinke farvel, og med sig havde 2 kg Matador Mix – fordi hun ved hvor meget jeg elsker det, og at der ikke er noget godt slik hernede. Min reaktion var: “Ej, nu har jeg lige pakket og vejet, så det præcis rammer 10 kg! Nu skal jeg pakke det hele om – dem kan jeg slet ikke have med!”
Sødt, ikke?
Jeg kom heldigvis ret hurtigt til mine sanser, og fokuserede i stedet på hvor fantastisk det er at have en så god veninde, men det siger (ret skammeligt og desværre) en del om hvor fokuseret man kan blive på den pokkers kuffertpakning. 🙂

Så i år har jeg ønsket mig det jeg oprigtigt ønsker mig (inklusiv en del bøger), og så må vi gøre vores bedste – og skulle det gå galt, så finder vi nok de 100 kr et sted.

Hvad er jeres største julegaveønske?

Camilla

15 kommentarer til “Kunsten at pakke”

 1. Rikke siger:

  Hvor er du sej med det pakning! Jeg har slet ikke nær så godt styr på mine pakkerier, og når det endelig lykkedes med det hele, er det mere tilfælde end forstand!
  Det er dog frustrerende, at det skal tages så nøje i betragtning med ønsker o.lign. Bøger vejer jo ret hurtigt en hel del – men hvis det er det, du drømmer om, er det jo også irriterende at hænge sig i deres vægt. Irriterende dilemma, egentligt.

  Mit største julegaveønske er faktisk en bog (Surprise). Det er en jubilæumsudgave af “Pride and Prejudice”, og den er SÅ smuk, at jeg næsten sukker bare ved tanken. Normalt er jeg meget imod at købe to udgaver af samme bog, MEN hvis man ikke selv har købt den, bøjes reglerne vel en smule? (vil jeg tro).
  Hvad er dit eget største julegaveønske? 🙂

  • Camilla siger:

   Tak! Jeg synes nu selv, at jeg mest er blevet ret emsig med tiden 🙂 Men ja, det er meget rart at kunne koordinere det 🙂

   Nej, det er vist ikke nogen overraskelse, at du ønsker dig bøger 😉 Jeg må lige se om jeg kan finde den udgave, men ellers regner jeg med, at du flasher den på bloggen når du forhåbentlig har fået den hjem på hylden efter jul 🙂

   Jeg ønsker mig rigtig meget lidt forskellige bøger, men specielt et boksset med fine indbundne børnebogsklassikere fra Puffin. De er så farverige og smukke 🙂

 2. Irene siger:

  Jeg tilslutter mig Rikke; Hvor er du sej! 😀 Jeg er en ged til at pakke. Jeg hader det nemlig og det resulterer i, at jeg bare smider en masse ned i tasken, som jeg slet ikke har brug for i sidste ende…

  Jeg tror, at mit største julegaveønske i år er den nye krimi af Sara Blædel – hendes bøger har jeg nemlig altid fået i gave, så jeg vil gerne undgå selv at skulle købe denne 🙂 Og så tror jeg, at de nye Harry Potter bøger er et af de højeste ønsker også, måske sammen med de tre sæsoner af Lost jeg mangler 🙂 Hvad med dig?

  Er din kæreste egentlig også dansker? 🙂

  • Camilla siger:

   Tak! Det er virkelig kommet på den “hårde” måde: hver gang man har skullet betale ekstra eller smide noget ud på vejen fordi man ikke havde overvejet nok inden hvad der bedst kan betale sig 😉 Så jeg kender det virkelig godt 😀

   Jeg læser jo virkelig få krimier, men jeg har også hørt en del godt om Blædel, og så er det jo hyggeligt med lidt traditioner 🙂 Og Harry går man aldrig galt med!
   Som jeg har skrevet til Rikke ønsker jeg mig virkelig nogle fine bøger, og så i øvrigt også en rejsehårtørrer (det skal jo være kompakt! :))

   Og ja, min mand er også dansker (fra Vestjylland) 🙂

 3. Kender godt det med at ønske sig det der ikke vejer eller ikke fylder…
  Vores ønsker er meget ting der er “dansk” og på dansk. Så som dansk tastatur, danske bøger (selvfølgelig), danske film og dansk design.
  Årets helt store ønske et indrammet lille plakat med andemor fra wonderful Copenhagen.

  • Camilla siger:

   Ja, det kan jeg forestille mig, at I også kender til 🙂

   Det lyder så fint med at ønske sig danske ting – det kan jeg godt følge! Vi flyttede jo alle vores ting fra Danmark herned, og har tit besøg, så vi har heldigvis alle de danske ting vi kunne ønske os 🙂 Inklusiv julepynten, som kommer op i morgen 😉

 4. Sidsel siger:

  Haha, hvor er det sjovt. Jeg kan sagtens sætte mig ind i dine pakke-‘bekymringer’ 🙂

  • Camilla siger:

   Ja, det er ikke altid nemt, og der kan virkelig gå sport i det 🙂 Men jeg arbejder på at finde balancen mellem at være økonomisk, men ikke (alt for) emsig 😉

 5. Søs siger:

  Haha, den tankegang levede jeg også i, da jeg i lidt under et år boede i Irland. Var hjemme enkelte gange, hvor der var ikke meget ekstra-plads i den kuffert og Ryanair er super strenge med vægten!
  Har også en veninde, der skulle flyve hjem med Ryanair efter lige knap et år i det spanske og hun havde vidst 3 par bukser og 7 bluser på for at mindske vægten, haha.

  Men selvom jeg må have 23 kg + håndbagage med hjem til Danmark om små 3 uger, så tror jeg nu også jeg får pakkeproblemer! Har overvejet bare at tilkøbe en ekstra check-in kuffert, da jeg pt. ikke kan se hvordan jeg skal slæbe alle mine ting med hjem. Og der er flere ting jeg mangler at købe. Suk!

  • Camilla siger:

   Ja, jeg kender godt det dér “tag ekstra tøj på”-tricket! Det er helt absurd hvad man er villig til – specielt med Ryanair, som nemlig er vildt strikse!

   Jeg kan godt forestille mig, at du kommer i problemer når du skal hjem igen.. Specielt efter et helt år! Men jeg tænker, at når det “kun” er 1 gang, så go for it, og køb en ekstra kuffert 😉

 6. Stine K.A. siger:

  Pakkeproblemet tilslutter jeg mig også – hvis bare man havde penge nok, var det ikke noget problem, men man vil jo gerne spare, hvor man kan 😉 Jeg har præsteret at have 4 kg(!) trøjer og små jakker med ved siden af håndbagagen, men jeg blev heldigvis ikke bedt om at tage det på, ha. Jeg havde testet, at det kunne lade sig gøre, men jeg kunne bare ikke bevæge mig specielt meget.
  Ellers kunne den her være meget nyttig: http://www.amazon.co.uk/NEW-Rufus-Roo-POCKET-Travel/dp/B0050J6Q4U 😉

  • Camilla siger:

   Ha ha ha! Hvor er den jakke bare fiks! Det er da lige sådan én jeg skal have mig! 😀

   Det er nemlig de pokkers penge, der er problemet – 100 kr der og 100 her 🙂 Jeg er efterhånden begyndt at lære lidt hvilke ting de vil acceptere man “lige har i hånden” – f.eks. bøger og en tablet hjælper en del på vægten 😉

 7. Eeyorenyk siger:

  Hvad med at ønske dig de 100 kroner til kufferten hjem? #LOL

  Mit største juleønske er dét der ikke kan købes for penge, og dét der blev skudt i sænk her i november. Nu jagter jeg en anden måde at få det opfyldt på.

  Men af materielle ting er mit største ønske nok Supernatural sæson 8, som jeg allerede ved at jeg får. 😛 Min ønskeseddel er skrumpet ret meget pt, da jeg ikke vil ønske mig en masse ting til hjemmet, så længe jeg ikke ved om jeg flytter om nogle år eller hvordan.

 8. Katrine siger:

  Aw, tak for de fine ord n__n glæder mig du kan lide mine billeder! Også glædelig december til dig.

  Ha, kender godt den følelse når ens bagage vejes i lufthavnen. Jeg har altid en teori om at min kuffert vejer mindst fem kilo for meget. Men den vejer jo som regel bare det samme. Engang vejede den enddog mindre.

  Håber det lykkedes med din ønskeseddel !

 9. Sandra C. siger:

  Ja det er virkelig utrolig frustrerende, at der skal være så stramme regler for hvor meget ens håndbagage må veje!
  Kan ikke lade være med at smile, når jeg læser dine måder at håndtere problemet på. Så tak for et godt grin! 🙂
  Vil prøve tricket med bærbaren næste gang.

Skriv en kommentar