7. oktober 2013
Sild og rabarbersaft

De fleste mennesker tager i Ikea for at købe møbler.

Den anden dag, da jeg tog turen til Ikea havde jeg da også et nyt sofabord med hjem, men det meste af turen foregik i en form for sindsyg sindstilstand, som startede det øjeblik jeg trådte ind i den svenske madbutik!

En butik, der er fyldt med mere eller mindre tilfældige udsnit af hvad en gennemsnitlig svensker spiser – og som uden undtagelse* får alle udenlandsskandinavere til at gå helt amok i “Jeg elsker sennepssild! Jeg køber 4 glas, så jeg har!”**
Silden får gerne følgeskab af pasta formet som elge (fordi alle ved, at pasta er vildt svensk), brunkager (de kan uden problemer spises året rundt), lingonbærsyltetøj (selvom jeg reelt ingen anelse har om hvordan pokker et lingonbær ser ud foruden billedet på etiketten), Kalles tubekaviar (det er og bliver det mystiske vores kære broderfolk har fundet på!) og diverse slik/chokolade (de har Daim og sliksnører!).

Nu sidder jeg her og laver grin med dem, der ikke kan styre sig når de ser et glas sild… Øhm, ja… Altså, jeg købte kun ét glas denne gang – til når jeg bager rugbrød. Det har jeg gjort… i hvert fald.. 5 gange på 4 år.
Og en flaske rabarbersaftevand (det var en nyhed!)
Og solbærsyltetøj (som de altså slet ikke har i nogen butikker!)
Og ristede løg (ellers kan man jo ikke lave hotdogs!)
Og så nogle ret klamme sne-skum-mænd, som smager helt afskyeligt (men se lige hvor fin og svensk posen er!)
(Og var i øvrigt grædefærdig, da jeg så, at de ikke havde flere karamelsnørebånd…)

Ikeafood

Endeligt fik jeg en helt forfærdelig kogt hotdog med ristede løg og syltede agurker(!) og et glas saftevand lavet af de ukendte lingonbær… Det skal jeg helt sikkert også have næste gang!

Jeg har ingen forklaring. Overhovedet ikke.
Midlertidig “mad-fra-næsten-mit-hjemland-sindssyge” er den bedste diagnose jeg kan komme på…

**Jeg lovede J at komme med en disclaimer: Det er ikke alle skandinavere, der går amok. Han siger, det kun er kvinder og muligvis meget sultne mænd…

Camilla

8 kommentarer til “Sild og rabarbersaft”

 1. Katrine siger:

  Lingon er tyttebær! 🙂

 2. Rikke siger:

  Åh, sikke en diagnose! Den er dog meget forståelig, egentligt 😀

 3. A + K = ♥ siger:

  Haha 😀 Sild holder altså bare!

  – Anne

  • Camilla siger:

   Ja, ikke?
   Jeg kan utroligt godt lide sild, men har aldrig nogensinde købt det til andet end jul i Danmark… Nu er det øjensynligt noget jeg skal til at spise regelmæssigt – bare fordi jeg kan! 🙂

 4. Anette siger:

  Blåbær er blåbær 🙂 bare så du ikke forventer solbær. Helt vildt fedt at læse din blog ind imellem, lidt som selv at være ude – meget inspirerende, tak

  • Camilla siger:

   Det har du selvfølgelig helt ret i! 🙂 Jeg elsker nu også blåbær, så det fungerer heldigvis helt fint 😉

   Tak for de fine ord – det er virkelig sødt af dig! Er glad for hvis jeg kan inspirere lidt 🙂

Skriv en kommentar