22. august 2013
Se en Tiger!

For lidt tid siden drejede jeg om hjørnet på vej ned til min lørdagskaffe, og blev pludselig i tvivl om jeg på mystisk vis var endt tilbage i Danmark. For se lige hvad der nu ligger lige midt i Barcelona:

TigerfrontOg det er den helt “rigtige”: fyldt med mere eller mindre formålsløse dimser, og alt det du aldrig vidste du manglede. Men det koster desværre ikke en ti’er…

Nu har jeg været derinde et par gange, og hver gang går jeg og gnægger lidt for mig selv over hvor absurd nogle af tingene er – specielt, fordi alting er de oprindelige varer med dansk skrift. Og selvom der sikkert er sorteret i udvalget i forhold til de danske butikker, så har der alligevel sneget sig nogle meget interessante varer med til de stakkels spaniere…

AltmuligkludeSom de her altmuligklude, som meget pænt er blevet oversat til “køkken klude” – hvorfor dog det? Altmulig er da sådan et internationalt ord!

RugbrødspuslespilAlle spaniere ved hvor lækkert det er med et par rubbermadder med mystisk gul masse og tre-stjernet Salami!

Kagedåse
Hvis vi ikke allerede som nation havde forvirret de stakkels spaniere, så kommer her lige lidt danske kvali-varer sponsoreret af… Altså, det kan godt være den kære Margrethe ikke er verdens smukkeste kvinde, men det dér synes jeg alligvel er lidt tarveligt, hva? Men hun er tydeligvis helt tosset med vaniljekringler!

KongenafDanmark
Som slikhungrende dansker kan man heldigvis også finde lidt, der rigtigt er hjemmefra – Og selvom alle spanierne naturligvis er helt med på “Kongen af Danmark”-bolsjer, så er det godt, det er oversat til engelsk… Som de så heller ikke kan… Altså så… Bare prøv det – det smager dejligt!

Poncho

Lad os lige få noget på det rene: “Det er for vildt” er et utroligt nederen udtryk uanset hvor i verden man kommer fra, så hvorfor i alverden Tiger A/S nogensinde har valgt at sætte det i font size 2000 på ryggen af en ORANGE(!) poncho er ud over min forståelsesramme, men…. At man derudover også tænker “det er da oplagt at sælge i Barcelona – de er VILDE med den slags!” Really? Really?!
(“Nederen” er desuden – om muligt – et endnu mere tarveligt udtryk end “Det er for vildt”, men ham J fra Jydeland siger, at jeg som indfødt Kjøwenhavner skal bruge en vis kvote per år, så dermed: Min gave til jer! Det var så lidt!)

KærlighedspapirMen heldigvis (muligvis som kompensation for den orange poncho) får kunderne lidt kærlighed at pakke deres varer ind i…

Camilla

10 kommentarer til “Se en Tiger!”

 1. Eeyorenyk siger:

  Haha – Ej hvor sejt, med selv en TIGER i Barcelona. 😛

  Og her i Danmark har de altså også ret ofte en hel del skrammel og uforståeligt bras. Men der er da et par guldkorn af og til. 😉

  • Camilla siger:

   Ja, det er ret spøjst 🙂
   Men de har nemlig en gang imellem nogle nyttige ting – og sidste gang havde de også “SuperFlyers” og Läkerol, og der er ikke sådan at kimse af!

 2. Sidsel siger:

  Hahaha, hvor er det bare et mega sjovt indlæg. Er især vild med regnponchoen og glæder mig til at komme til Barcelona på en regnvejrsdag, hvor byen vrimler med spaniere med et ‘Det er for vildt’ på ryggen… haha.

 3. Rikke siger:

  Hahahha :’D Åh, jeg elsker det her indlæg, og jeg elsker Tiger for deres latterlige produkter og endnu latterlige oversættelser (eller mangel på samme). Det er jo genialt.

 4. Nikoline siger:

  Nej, hvor skægt! Jeg troede virkelig at det var et dansk koncept, selvom der, hvis jeg husker rigtigt, også står oversættelser på nogen af tingene i de danske butikker. Jeg troede at det var for “at være smarte” eller noget.

  • Camilla siger:

   Ja, jeg var også noget overrasket første gang jeg så den! Men de har øjensynligt butikker rundt omkring i Europa nu 🙂

   Men Tiger er meget smarte – se bare ponchoen! 🙂

 5. Piskeriset siger:

  Hæhæhæ! Ret underholdende observationer – og lidt spøjst pludselig at støde på Tiger i udlandet. Jeg har desværre ikke set de altmuligklude i min lokale Tiger – de ville ellers være en dejlig afveksling ift. de fimsede fra supermarkedet 😉

  • Camilla siger:

   Tak! Ja, det er ikke lige noget jeg havde forventet at finde i Barcelonas gader, men den lader til at klare sig ret godt trods de lidt spøjse varer 🙂

   Ej, det er da en skam! Du ved jo ovenikøbet, at du netop kan bruge dem til alt muligt 😉

Skriv en kommentar