24. august 2013
Mit Barcelona – Santa Maria del Mar

Den 23. august 2009 landede jeg i Barcelona uden en returbillet – jeg havde intet job, tre måneders dagpenge at løbe på, og en lap papir med en adresse på en sød dansk dame, der havde sagt ja til, at jeg måtte bo hos hende i hvert fald den første uges tid.

Tilbage i Århus havde jeg efterladt J, som gik og pakkede den opsagte lejlighed færdig – jeg var udsendt på “spejder-mission”, som han sagde. Ude for at sondere terrænet… og forhåbentlig finde et job, så vi kunne blive i byen når dagpengene løb tør.

Jeg havde (meget rammende i dag) fundet min (senere) veninde Annette gennem hendes blog om at bo i Barcelona, og hun havde skrevet, at hun havde et ekstra værelse, som jeg gerne måtte leje på dagsbasis indtil jeg fandt et job og noget mere permanent at bo i. Jeg havde desuden en kontakt til en dansk veninde til en veninde, som havde sagt i telefonen en måneds tid tidligere, at hvis jeg kom til Barcelona, så kunne hun nok godt finde mig et job indenfor et par måneder – sikkert ikke drømmejobbet, men nok til at kunne starte et liv hernede.

Så dér stod jeg – og havde et par timer inden jeg kunne tage hjem til Annette, som var på arbejde. Og det første sted jeg tænkte på at tage hen var det allerførste sted jeg elskede i Barcelona.
Jeg havde nemlig været i byen 4 år tidligere med min mor, og boet lige ved siden af den mest fantastiske kirke – et sted, som jeg forelskede mig i, og følte et helt specielt tilhørsforhold til allerede første gang jeg satte mine fødder derinde.

Santa Maria del Mar

Indgang2

Jeg elsker kirker – det er mig sådan set ret ligegyldigt hvilken religion den tilhører. Jeg holder af stilheden, muligheden for at lukke hele verden ude, og bare sidde for sig selv med ro i hovedet. Der foregår som regel ret mange mere og mindre mærkelige ting inde i mit hoved på næsten alle tidspunkter, men så snart jeg træder ind i en kirke, så bliver der roligt… Stille og fredeligt.

Og af alle de smukke og utrolige og mægtige og hyggelige kirker jeg har været i rundt omkring i verden, så er Santa Maria del Mar mit bedste sted til stilhed.
Til at tænke over noget
Eller bare tænke på ingenting
Til at mindes og tale med de mennesker, som ikke længere er i mit liv, men nu er stjerner på himlen
Til bare at være Camilla…

Fra afstandIndgang3
Fra siden
Bagindgang
Fra afstand

(Jeg har med vilje ikke taget nogle billeder inde i kirken – dels fordi jeg ikke bryder mig om at tage billeder i kirker, men mest fordi ingen billeder nogensinde vil kunne gøre Santa Maria del Mar retfærdighed – og aldrig kunne vise jer hvorfor jeg elsker den så meget… Det kan mine ord knapt nok.)

5 kommentarer til “Mit Barcelona – Santa Maria del Mar”

 1. Rikke siger:

  Et rørende og meget sandt indlæg. Der findes bare steder og kroge, der betyder alverden for en. Og din er særligt smuk.

  • Camilla siger:

   Tak, søde Rikke – det er ofte meget svært at forklare hvorfor nogle steder bliver noget specielt for en… Men det er nok hele pointen.

 2. Kathrine siger:

  Lige præcis! Selskab er herligt, men det er ens eget selskab også n__n

  Glæder mig at du vil følge min blog fremover ! Altid dejligt med nye ansigter 🙂

  Har lige snuset lidt rundt her på din blog, og vil afgjort vende tilbage. Er dybt fascineret af alle dine rejser! Og så har du ovenikøbet boet i Skotland – en drøm jeg selv har!
  Og single malt whiskey er rigtig meget godt, det er den eneste form for alkohol jeg kan holde ud at drikke.
  Glæder mig til at læse mere om dine eventyr 😀

  • Camilla siger:

   Hej!
   Dejligt, at du havde lyst til at se forbi herinde 🙂

   Ja, Skotland er absolut et utroligt dejligt land – hvis jeg nogensinde får muligheden for at flytte dertil igen, er det klart et af de lande jeg bedste kunne se mig selv i “long-term” 🙂 Og så er der jo nemlig masser af god whisky 😉

 3. Eeyorenyk siger:

  Normalt svarer jeg ikke på konkurrencekommentere på den måde, men jeg knytter lige én til dine gode bud i e-bogskonkurrencen. 🙂

  Fedt at du har været inde og kigge og alt muligt – Og der er bestemt gode bud imellem. 🙂 Jeg vidste ikke at man kunne “bytte” e-bøger fra maskine til maskine? Det er da ellers topsmart hvis man kan det, og tusind tak for tilbudet, det vil jeg huske. Det er også meget rart at vide hvor man ellers kan søge hjælp henne, hvis man har spørgsmål eller problemer. 😉

  Jeg faldt faktisk over nogle dagstilbud eller noget lign. forleden, hvor jeg tænkte “Orv, dét var billigt!” og noterede ned mentalt at den slags måtte jeg holde øje med. Sommetider kan det jo være at man så prøver bøger man ellers ikke ville forsøge sig med. 🙂

Skriv en kommentar