12. oktober 2013
Klar… Parat… Læs!

Så er dagen kommet hvor jeg ikke skal lave andet end at hellige mig til bøgernes univers de næste 24 timer!

Jeg har udvalgt en håndfuld bøger, og planen er egentlig bare at læse så meget som muligt/jeg har lyst til – jeg har ikke noget mål andet end, at døgnet skal være dedikeret til læsning, så udover at måske gå et par ture for at hvile øjnene, så “må” jeg ikke lave andet.
Jeg vil løbende opdatere dette indlæg med noter og billeder efterhånden som dagen skrider frem.

Lige nu ligger de her bøger klar…
Books…og der er lavet en speciel “Dewey”-mappe på Kindlen.

Der er selvfølgelig også provianteret til sådan en marathon 🙂 Der står en cheesecake og hygger sig i køleskabet, der er bagt yndlings-oatmeal/raisin cookies, brygget te, snittet æbler, købt vingummibamser (det eneste ordentlige slik, der findes hernede), bestilt favorit-pastaret hos husbonden til senere og “Alice in Wonderland”-pyjamassen er fundet frem.

14.00: And we’re off!

15.35: Jeg er i fuld gang med min første bog “Pulp” af Charles Bukowski, som har vist sig at være en meget fjollet, men overraskende god bog – hygger på sofaen med en kop kaffe og de første vingummibamser 🙂

17.03: Sidste side i “Pulp” er læst – jeg er virkelig positivt overrasket over hvor meget Bukowski formår at sige med så relativt få sider og en stil, der er en ekstrem karikatur af alt det bedste (værste?) Hollywood-detektiv pulp. 4½ stjerner!
Om lidt vil jeg vandre ned til min yndlingscafé med Kindlen, som altid bestille en café con leche descafinado og starte på næste etape af maratonen.

Pulp
18.50: Tilbage i sofaen og ca. 25% inde i den næste bog på Kindlen: “Neuromancer” af William Gibson – en science-fiction klassiker, som jeg endelig vil tage mig tid til at læse. Indtil videre foregår alting i et hæsblæsende og dystopisk tempo, så det er med at holde tungen lige i munden!

21.04: Jeg opgav “Neuromancer” for i dag – den er meget science-fictiony, og krævede for meget i forhold til mit læsehumør. I stedet har jeg lige læst en lillebitte, men virkelig hyggelig bog færdig: “All My Friends are Superheroes”. En spøjs og anderledes fortælling.
J er gået i gang med at lave lidt aftensmad til os, “Alice”-pyjamassen er kommet på, og jeg tror, jeg vil kaste mig over yndlingsforfatter Neil Gaimans nyeste bog om lidt…

Superhero23.35: Jeg læste “Fortunately the Milk…” meget hurtigt, og selvom det er en børnebog, så har den al Gaimans sædvanlige charme og er en superfin og hyggelig bog.
Nu sidder jeg midt i “Ruins of Gorlan” af John Flanagan, som er første bog i en fantasyserie, jeg længe har villet læse – indtil videre er det lige den slags jeg havde brug for, og jeg flyver gennem den hyggelige fortælling – akkompagneret af vellykket cheesecake og masser af te 🙂

02.27: Efter en dejlig frisk gåtur med J i den nattestille by, er der brygget frisk te og jeg sætter slutspurten ind i min fantasybog.
Eller det vil sige, jeg tror det er slutspurten – jeg læser på Kindlen, og kunne mærke, at det stressede mig hele tiden at se ned på procentlinjen, så nu har jeg sat et stykke papir over, så jeg har reelt ingen anelse om hvor langt jeg er nået 🙂

03.40: “Ruins of Gorlan” var en rigtig hyggelig og klassisk coming-of-age fantasyfortælling – lige passende til aftenen! Nu er det blevet noget senere, og jeg vil ty til snigende uhygge for at holde kroppen og øjnene i gang. Vi så for nylig “The Woman in Black” i London, og det var helt utroligt – nu glæder jeg mig til at genlæse bogen.

Woman in Black
06.19: Er ca. halvvejs i “The Woman in Black” og holder endnu mere af den end sidst. J er for længst gået i seng, og at sidde i nattens mulm og mørke og læse den helt alene gør den bare endnu mere isnende uhyggelig og stemningsfyldt… Tror dog snart jeg kan blive nødt til at overgive mig til en lille lur på sofaen, hvis jeg skal klare den helt til kl. 14.

09.35: Omkring kl. 7 fik søvnen alligevel overtaget, og jeg har fået et par timer i drømmeland. Nu bliver der brygget (endnu) mere te, og så vil jeg se hvordan “The Woman in Black” opfører sig i dagslys.

12.08: “The Woman in Black” endte med tårer.. og lykkelige tanker over, at jeg havde valgt lige netop den bog. Min sidste bog er en smuk, smuk samling af tre illustrerede noveller – alle detaljer er kælet for, og den første fortælling levede helt op til den fine indpakning – fyldt med gobliner, smukke kvinder og tragiske skæbner.
Jeg sidder under dynen, frisk til at læse, men hyggeligt døsig – og nyder de sidste par timer af marathonen.
Lips touch

13.59: Jeg har læst 2 ud af 3 af novellerne i den smukke “Lips Touch: Three Times” af Laini Taylor, og sluttet marathonen af med endnu en klassisk eventyrnovelle om en fanget prins og tre prøver for at vinde prinsessen fra “Unnatural Creatures“.
Det har været en superhyggelig oplevelse at deltage i Dewey’s 24 hrs Read-a-Thon, og jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg gerne vil være med igen en anden gang 🙂 Nu skal jeg vist ind i min seng og have en lur!

Camilla

25 kommentarer til “Klar… Parat… Læs!”

 1. Rikke siger:

  Uh, uh, uh! Det er lige om lidt!

  Og may I just say, fantastiske bøger, du har fundet frem! Neil Gaimans ‘Fortunately the Milk…’ er hylende morsom, ‘The Library Book’ er noget så fin, og ‘The Woman in Black’ skal jeg faktisk have læst til min læseklubben i slutningen af måneden, så den glæder jeg mig til at høre din mening om!

  Jeg ser frem til at følge dit læseeventyr! Det er jo ret sejt!

  • Camilla siger:

   Hov, havde helt misset din kommentar!
   Det er så fedt at være i gang – elsker at bare kunne koncentrere mig om læsningen 🙂

   • Rikke siger:

    Det går nok – det kan smut’ det skidt’ ;D

    Og åh. Hvor er din pyjamas altså finfinfin. Jeg sidder bare i lyserøde rensdyr-natbukser (Det er lige så ømt, som det lyder!).

    En skam du blev nødt til at opgive en bog; men på den anden side bliver natten altså også bare lang, hvis man skal tvinge sig selv igennem ord, man slet ikke kan koncentrere sig om.
    Din nye plan med superhelte og Gaiman lyder langt bedre ;D Åh, den læsefryd.

 2. Karin siger:

  Sikke nogle skønne bøger du har valgt.

 3. Michael siger:

  Sorry it took so long to get here…but it looks like a great selection of books you have!

  Keep up the reading!

  #TeamFox (non-professional cheer-leading squad)

  • Camilla siger:

   Hi Michael,

   Thanks so much! Hope you were able to get the general gist with some Google translate 😉

   • Michael siger:

    I am getting the gist thank you. Looks like you’re doing great!

    Haiku –

    Read-A-Thons are fun
    Snacks with books are dangerous
    Read harder! Read More!

 4. Michael siger:

  I don’t know why I missed the Neil Gaiman on your pile. I really do need to get around to reading more of him.

  Just got done some serious snacking (yum!) Here’s a little inspiration for you and all your reading:

  “If one cannot enjoy reading a book over and over again, there is no use in reading it at all.”
  ― Oscar Wilde

  • Camilla siger:

   Thanks Michael!
   I just finished reading the Gaiman book – it’s his newest and a very easy and lovable children’s book, but with all his normal whimsicality! However, if you like him, you should really read “Ocean at the End of the Lane”, which just might be his best…

   I’ve just started my homemade cheesecake, which has turned out surprisingly well 🙂 And tea – lots of tea! No reading session would be complete without it! 🙂

 5. Michael siger:

  Groan!! Now I want Cheese Cake! 🙂 Sounds very very good. I’ll check out the one you suggested as well as I really like his prose and writing style.

  I’m with you on the tea – love it. We’ve had some serious snacks today and I’m hoping to keep that up for a while.

  I’m on Infinite Kung-Fu – not really a serious read, but nicely entertaining. 🙂 It’s a big graphic novel, which seems to be the only kind of book I can get through with all the Cheering and cooking for the rest of the family.

  Another quote to keep you going:

  “Reading is the sole means by which we slip, involuntarily, often helplessly, into another’s skin, another’s voice, another’s soul.”
  ― Joyce Carol Oates

  #TeamFox (of all things cheering)

  • Camilla siger:

   Your book sounds really good! I don’t have much experience with graphic novels, but I do have some on my tablet, so it might be the way to go once we get to the early hours of the morning… 🙂
   And really impressive that you’ve managed to be a reader, a cheerleader (and a mighty good one, I might add!) AND cook for your family! 🙂
   I was lucky and got my hubby to cook for me today 😉

   P.S. And I love the quotes!

 6. Michael siger:

  Yeah – I like feeling like I can propel some of the family along with food if that means they can read more.

  I love the quotes too…so I’ll keep them coming.

  Having trouble staying with it or getting a little sleepy?
  Drink water – Have a shower – Or go for a walk if you’re able.

  I like Groucho sometimes. 🙂

  “I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book.”
  ― Groucho Marx

  • Camilla siger:

   I am honestly struggling a bit now despite a wonderful read – it’s close to 6.30 a.m. here and I’m starting to doubt whether I will be able to make it all the way without a small nap… 🙂

 7. Michael siger:

  Naps are the best in this events. You should try if you’re feeling like you need a little pick me up.

  It’s 1:23 AM here right now and I’m struggling too. Have a nap and see if you can come back to it. 🙂

  If for some reason I don’t come back tonight I will be sure to drop in tomorrow morning (for me) and see how you’ve done. Great work so far!!

  Your quote for this hour…..seems right for the time of day:

  “Sleep is good, he said, And books are better.”
  ― George R.R. Martin

  • Camilla siger:

   I’m back! From a 2½ hr nap and ready to go for the last leg 🙂

   If you are still up, I salute you! (And if you’re having a nap – I still do ;))

 8. Det er så hyggeligt at følge med hos jer, der deltager – jeg bliver helt misundelig og fantaserer om hvilke bøger, jeg ville have læst, hvis jeg deltog denne gang! 😀

  Fedt at du kunne lide fantasybogen. Jeg var lidt spændt på, om den var for lige-ud-af-landevejen til din smag – derfor foreslog jeg også en bog af Brent Weeks, for den er nærmest (stemningsmæssigt) den diametrale modsætning!

  • Camilla siger:

   Det kunne være så hyggeligt, hvis du har mulighed for at være med næste gang 🙂

   Jeg var rigtig glad for “Ruins..” – den er helt sikkert en klassisk YA fantasy, men rigtig velskrevet og superhyggelig i sin velkendthed 🙂 Jeg glæder mig til at læse de næste i serien.

   Jeg skal dog også have læst “Night Angel”, men gemmer dem nok lidt endnu – det er i hvert fald ikke til kl. meget sent midt i en marathon 😉

 9. Gitte siger:

  Godt gået søde Camilla!!

 10. Søs siger:

  Det ser ud til at ha’ været lidt af en begivenhed. Super hyggelige indlæg at læse rundt omkring i blogland. Jeg er nu endnu mere opsat på at være en del af den oplevelse næste gang det løber af stablen 🙂

 11. Michael siger:

  My last reply for the event. Congrats on all the reading you did! We didn’t really stay up for the whole thing as we wanted to, but some of us made it to about 3 in the morning. So I guess I did have a nap….just a really long nap. 🙂

  I tried, but my little eyes were heavier than my will to stay up. You have a great little blog here. It was one of favourites to visit during the event, and I hope to come back to keep reading through what you have.

  Hope to see you again next year! Happy reading. 🙂

 12. […] Her kommer der derfor links til dem, som jeg kunne finde et løbende opdateringsindlæg (mangler der nogle så skriv en kommentar! Jeg vil nemlig også gerne følge med) på. Mange af de andre opdaterer dog også løbende på Twitter. Boghunden, Boghylden, Cacumen, Frk. Hyms, Paperback Castles, Skrivepulten og Twenty years from now. […]

Skriv en kommentar