19. juli 2013
Hvordan skal fløden skummes?

I løbet af de år vi har boet i Barcelona, har der været flere forskellige ting, som jeg ind imellem har savnet i forbindelse med mad. Der er selvfølgelig de åbenlyse som rugbrød, godt slik, leverpostej og remoulade 🙂

Til gengæld har vi jo så haft adgang til andre superlækre ting til billigere priser, og jeg har med tiden lært at lave mad, der passer til de råvarer vi kan få hernede, og så bare glæde sig ekstra meget over en leverpostejmad og Matadormix, når vi er i Danmark.

Det, der dog har været allersværest at undvære, er de forskellige mælkeprodukter vi er vant til i Danmark. Eksempelvis tog det mig næsten 2 år at finde noget, der bare mindede om kærnemælk (som i øvrigt kommer og går i de enkelte butikker, der har det), og det er kun 4 uger siden jeg endelig fandt en slags fromage frais, der kan bruges som natural yogurt uden alt for meget fedt.

Men mere end noget andet har jeg savnet frisk fløde! Altså, der er masser af fløde i supermarkederne, men når den bliver opbevaret udenfor køl og har en udløbsdato på en 3-4 måneder, så ved man godt, at det ikke kommer lige fra koen… Og UHT fløde er desuden så specielt, at det både smager spøjst og aldrig rigtigt bliver helt stift når man pisker det – det er ligesom om det mister enthusiasmen når det har stået bare 5 min…

Så jeg har ledt mange, mange steder – alle specialbutikkerne, alle de store supermarkeder, alle de lokale madmarkeder, og ofte når man lige at få en snert af triumf, når man ser en fin ordentlig flydende flaske på køl… Men ak, igen en udløbsdato på 3 måneder, og selvom ekspedienten insisterer på friskheden, så er jeg ikke helt overbevist… 🙁

Men nu! NU! Har jeg ENDELIG fundet rigtig, frisk piskefløde! Ingen UHT behandling, og en udløbsdato på et par dage!! Kan I tro det?!

fløde(Det er de kloge tyskere, der endelig har hjulpet mig!)

Problemet er så bare, at nu da den fantastiske fløde endelig findes i mit køleskab, så er jeg fuldstændig tom for idéer… Jeg bliver ved med at tænke på en lagkage, og det er måske lidt overdrevet nu, der ikke er nogen, der har fødselsdag, og det i øvrigt måske er lidt voldsomt at lave en hel lagkage til 2 personer… Ik? 🙂

Så derfor tænker jeg, at I må hjælpe mig (og få afprøvet det der fine kommentarlink i bunden):

Hvad siger I? Hvad skal jeg lave af lækre ting med mine 200 ml frisk piskefløde??

Camilla
Kategorier: Barcelona Mad Tags: , ,

13 kommentarer til “Hvordan skal fløden skummes?”

 1. Kat siger:

  Eton Mess!

  Jordbær, marengs og flødeskum. Udseende og navn passer godt sammen, men det smager fantastisk

  • Camilla siger:

   Det lyder lækkert! Kan godt huske du har snakket om det før.. Jordbærsæsonen er desværre slut hernede, så det kan være man kan prøve med hindbær… Og så må jeg se om jeg kan finde marengs et sted…. 🙂

 2. Henrik siger:

  Jordbær med letpisket flødeskum og sukker ELLER en trifli med bær, makroner og flødeskum 🙂

  • Camilla siger:

   Mmmmm… Det lyder dejligt lækkert… Jeg har aldrig set makroner hernede (i hvert fald ikke som vi kender dem), men jeg må lige holde udkig 🙂

 3. Peter siger:

  Fool !

  Altså ikke Dig søde Camilla men den engelske landadels favorit sommerdessert.

  Fool tilberedes med sødet frugt vendt med flødeskum og i nogle opskrifter også makroner – men uden vaniljecreme som i en trifli. Desserten kan laves med næsten alle slags frugter eller bær. Jeg synes dog, det er en rigtig forårs- og sommerdessert, som smager bedst med rabarber eller sommerbær som fx jordbær, hindbær eller stikkelsbær. I de store engelske land huse lavede man en version til de voksne hvor bærrene lige blev forkælet med lidt god Port el Marsala og en til børnene uden (de spiste jo alligevel et andet sted med Nanny)
  Allerbedst er det med double cream som man får ved at stille sin piske i en kande natten over og så kun bruge det øverste extra fede. Men det ville jo næsten være synd med dine dyrebare 200 ml. God fornøjelse!

  • Camilla siger:

   Ej, Peter! Det lyder godt nok godt, og altid dejligt med en lille historie til 🙂 Jeg har en kollega, der har talt om det før…
   Som sagt er jordbærsæsonen desværre ved at være slut hernede (den varede endda kun 4 måneder), men jeg tror jeg vil gå på jagt efter hindbær… 🙂

 4. Louise siger:

  Råcreme serveret med nogle af de fantastiske ferskner i har dernede…:-)
  Og fedt at det endelig lykkedes!

  • Camilla siger:

   Ja, det kunne også være lækkert! Ham herhjemme hepper på en frugtsalat med råcreme, og dét er jo også virkeligt godt 🙂 Men jeg tror det skal være noget med “ren” fløde denne gang – men nu ved jeg jo hvor man kan finde det! 🙂

 5. Anne siger:

  Søde Camilla
  Man skulle da være et skarn, hvis ikke man kunne spise en halv lagkage!:) skøn blog, kram

  • Camilla siger:

   Hej søde Anne! Længe siden! Håber du har det rigtigt godt – hvor hyggeligt, at du havde lyst til at sige hej 🙂

   Du har selvfølgelig fuldstændig ret! Det er nok reelt mere et spørgsmål om “burde” end “kunne”… 😉

 6. Maria siger:

  Er du til marengs? I så fald skulle du tage at lave pavlova 🙂 Smager fantastisk og er bedre i varmen end lagkage. Jeg har en opskrift her: http://52weeks-52recipes.blogspot.dk/2012/04/week-14-pavlova.html

  • Camilla siger:

   Ej, den ser lækker ud! Det ligner en lidt (noget) mere sofistikeret udgave af “Eton Mess” 🙂 Jeg tror jeg vil se hvad jeg kan finde hos bageren af marengs (vores spanske ovn er ikke til at lave dem i desværre), og så måske lave en version med hindbær 🙂

   • Maria siger:

    Det er en New Zealandsk specialitet 🙂 Men ja, kræver en fornuftig ovn, så det lyder smart st se hvad bageren har. 🙂

Skriv en kommentar