19. marts 2014
Hvad siger I?

For nylig har jeg læst 2 meget interessante artikler, der endte med at inspirere mig til dette indlæg.
Den første handlede om danskernes mest populære rejsemål, og her lå Barcelona på en fin tredjeplads – hvilket slet ikke overrasker mig, for der er virkelig mange danskere hernede, og specielt inde i centrum bliver jeg tit overrasket over hvor mange der faktisk er! Og så sent som i går delte jeg metrovogn med en hel gymnasieklasse – det er ganske underholdende at sidde for sig selv, og pludselig høre
“2C, I skal blive sammen, og så skal vi af på det dér Diagonal-stop” 🙂

Street1

Den anden artikel handlede om en undersøgelse, der havde vist, at hver tredje dansker gerne vil bo i udlandet. Virkeligheden er dog, at det kun er ca. 3-4% af danskerne, som rent faktisk bor i udlandet, og ifølge artiklen skyldes det primært praktiske årsager – at folk når det kommer til stykket har meget svært ved at tage det sidste skridt, der resulterer i en international flytning.

Ud fra de to artikler mener jeg godt at kunne konkludere, at mange danskere drømmer om at flytte udenlands og/eller holder meget af Barcelona 🙂
Hvis det er rigtigt, så er der måske også nogen af jer som læser med herinde, der har nogle specifikke spørgsmål omkring det at bo hernede – så jeg tænkte, at det kunne være sjovt at høre, om der er noget bestemt I gerne ville have jeg skriver noget (mere) om.

Street2new

Er der nogen ting eller steder i Barcelona I kunne tænke jer at høre mere om? Nogle erfaringer eller tips til at være hernede? En top 5 liste over mine yndlingssteder? Hvilke tanker jeg gør mig om de praktiske aspekter af at bo i udlandet over længere tid? Eller måske hvordan det rent praktisk har fungeret for mig de gange jeg har flyttet udenlands?
Disse er allesammen ting jeg selv har tænkt på at lave indlæg om, og som jeg muligvis skriver uanset, men jeg synes det kunne være spændende og hyggeligt at høre lidt fra jer, om der er noget I kunne tænke jer at høre mere om.

Så skriv endelig! Alle forslag eller ønsker er meget velkomne 🙂

7 kommentarer til “Hvad siger I?”

 1. RainbowAlanya siger:

  Vi kunne godt tænke os at høre lidt mere om de tanker du gjorde dig inden du blev udenlandsdansker og hvordan det har fungeret ret praktisk med at flytte til udlandet?

 2. GOWNSANDROSES siger:

  Jeg tilhører den procentdel, der drømmer om at bo i udlandet, men som indtil videre (og måske altid) ikke er kommet af sted, fordi jeg slet ikke kan bære tanken om at være så langt væk fra min familie.
  Har du gjort dig nogle tanker omkring det?
  Jeg tænker hele tiden, at min mormor og morfar jo ikke har så mange år igen, at min lille fætter og kusine udvikler sig så meget og så hurtigt, at jeg ikke vil gå glip af det, at mine forældre (især min ikke-rejselystne far) ville savne mig og alle sådanne tanker, der på trods af min eventyrlyst og udlængsel nærmest får mig til at kaste mit pas på bålet. Det var en metafor. Jeg har slet ikke noget bål.

  • Laura siger:

   Jeg har det præcis som Anne-Li beskriver. Jeg er så bange for at miste mine bedsteforældre og gå glip af noget herhjemme, men jeg vil samtidig virkelig også gerne prøve at bo i udlandet i en periode. Heldigvis er min kæreste med på det, og det virker som om det er lidt nemmere, når man er to 😉
   I øvrigt fik din kommentar med gymnasieklassen mig til at tænke på en børnehave der var på tur i nærheden forleden; “Vi kommer til en vej! Ingen huller i osten!”. Jeg kunne simpelthen ikke lade være med at smile 😉

 3. Hvad er lettere/sværere ved at bo i udlandet? Hvad har du gjort for at falde lettere til? (her tænker jeg først og fremmest socialt) Kunne du finde på at bosætte dig i et andet land i nærmeste fremtid? I så fald hvor – og hvorfor?

 4. Kathrine siger:

  Jeg er en af de mennesker der ønsker at flytte til udlandet af flere årsager. Jeg har oven i købet taget springet en enkelt gang. Jeg sagde job og lejlighed op og flyttede til Mexico. I sidste ende havde jeg ikke økonomi til at blive hængende og tog derfor “hjem” til en tilværelse som bolig og arbejdsløs.

  Jeg kunne enormt godt tænke mig at høre noget om hvordan det er lykkes dig at komme ud af landet og hvordan du formår at få din hverdag til at fungere. Hvad lever du af? Har du en opsparing til dårlige tider? Sygeforsikring? Arbejds- eller opholdstilladelse? Spørgsmålene er mange men i virkeligheden er din rejse jo netop din, så det ville være super spændende at høre hvordan du har gjort det 😀

  • Ciao chiara(nuova follower o almeno dopo mesi e mesi ho deciso di farmi un account per poterti scrivere ;P)…piacere, Franci.Comunque outifit splendido e poi, in che hotel sei? sembra uno spettacolo, certo che NY soli però…non è la stessa cosa.Baci???

 5. Camilla siger:

  Det lader til, at alle I, der indtil videre har skrevet meget er interesserede i aspekterne omkring det at flytte – både det praktiske og det menneskelige/følelsesmæssige aspekt.

  Og det vil jeg meget gerne skrive noget mere om! Jeg summer lige lidt over et par indlæg, og kommer snart med nogle svar på jeres spørgsmål 🙂

  Og nye/andre spørgsmål eller forslag er naturligvis stadig meget velkomne!

Skriv en kommentar