5. oktober 2014
Ceci n’est pas…

I løbet af bloggens første år er det flere, der har efterspurgt indlæg med fokus på de forskelle, der er imellem de lande jeg har boet i – og jeg har noteret ned, og tænkt SÅ mange gange over, at der er ret mange interessante og tit sjove ting, som ville passe perfekt ind i sådan et indlæg.

Samtidigt er det dog en af de ting, der har gjort, at jeg ofte har haft lidt svært ved at få skrevet – for jeg vil så gerne skrive lange indlæg med masser af fine billeder – men det kan være svært at få et helt indlæg ud af forskellene mellem skraldehåndtering eller offentlig transport-opførsel (som jo åbenlyst ellers er utroligt spændende emner!)

Derfor vil jeg forsøge mig med noget lidt nyt. En række af korte indlæg med fokus på de små (og nogle gange store) forskelle mellem Bruxelles og Barcelona og Danmark – de forskelle, som gør hverdagen anderledes og ofte udfordrende. Uden lange forklaringer eller større tanker bag, men bare en lille spot.ceci-n-est-pas-une-pipe

Indlægsrækken (så ambitiøst!) tænker jeg at samle under titlen “Ceci n’est pas…” – der direkte oversat betyder noget i retning af “Dette er ikke…”. Det er en reference til en af mine yndlingskunstnere, der desuden var belgier: René Magritte.
Magritte er en af de helt store surrealister, og hans maleri af en pipe med påskriften “Ceci n’est pas une pipe” (Dette er ikke en pipe) – en kommentar til at en repræsentation af noget ikke var tingen i sig selv. At tingene ikke altid er som de ser ud. Og at vi skal udforske vores egne opfattelser af hvad virkeligheden er.

Det er en ret stor mundfuld! Og så fancy er jeg slet ikke, så jeg har bare brugt tanken som udgangspunkt for at netop fokusere på de små ting, der er så integrerede dele af vores hverdag og virkelighed, og som ofte er netop de elementer, der bliver skarpest udstillet, når man bevæger sig væk fra den normale hverdag – ved eksempelvis at flytte til et andet land.

SonOfManBefore

Camilla
Kategorier: Ceci n'est pas...

2 kommentarer til “Ceci n’est pas…”

  1. Mette siger:

    Det lyder virkelig som en spændende række indlæg, dem vil jeg glæde mig til! 😀

  2. Det skal nok blive sjovt. Jeg glæder mig også 🙂

Skriv en kommentar