17. november 2013
Barcelona – tips & tricks?

Jeg holder uendeligt meget af Barcelona. Det er en skøn by, som jeg føler mig meget hjemme i, og som har en utrolig og nærmest utømmelig mængde tilbud – seværdigheder, mad, kultur, shopping og alt det andet.

PasseigdeGracia

Der er flere bloggere rundt omkring, som har lavet “Best of” eller tipsindlæg til deres yndlingsbyer/feriesteder, og kommet med såkaldte insidertips til hvad man skal se/spise/opleve. Og ikke mindst er jeg selv meget ofte (både online og personligt) blevet bedt om gode råd til spisesteder og “hvad SKAL jeg se på 3 dage”.

Bygning1

Hver gang giver jeg meget gerne råd – jeg holder af at dele steder som jeg er glad for med andre, og jeg har jo også valgt at lave en lille (og meget begrænset) underside her på bloggen med nogle af mine yndlingsspisesteder.
Men jeg har samtidig altid lidt ambivalent med at give den slags råd; der er jo ingen tvivl om, at jeg som bosiddende i byen nok kender flere steder end en person, der har været her på ferie i 3 dage – men betyder det, at mine råd er mere værd? Eller bedre?

Alt hvad jeg kan lide er jo langt hen af vejen baseret på mine personlige præferencer – hvad jeg synes er flot eller interessant eller smager godt – og det er jo i sig selv ingen garanti for, at andre vil synes det samme.
Det gør, at jeg ret bevidst har afholdt mig fra at lave indlæg, der decideret handler om “tips og tricks” eller “det skal du se”, for det vil altid være en reflektion af mine personlige interesser – eksempelvis vil jeg (hvis presset) kunne sige, at jeg rigtig godt kan lide Primark, og at jeg ved, der ligger nogle meget fine one-of-a-kind tøjbutikker rundt omkring, men mode og shopping som sådan er ikke noget jeg interesserer mig for, så jeg er nok ikke særlig god, hvis du glæder dig til at se på mode i Barcelona.

Og når det kommer til mad, synes jeg det er endnu sværere – jeg ved hvad jeg kan lide, og jeg er ikke kræsen, men jeg har jo prøvet en virkelig lille del af udvalget, og hvad nu hvis den bedste tapasrestaurant i Barcelona slet ikke er dem jeg elsker? Så er du gået glip af at have fundet den, fordi jeg kun kender til mit yndlingssted!

MercatGracia

En meget lang tankestrøm som munder ud i noget ganske enkelt:
Kan I, mine kære læsere, godt lide og bruge den slags anbefalinger og “tips og tricks”? Er det noget I “mangler” på en blog, der jo unægtelig handler om en meget populær rejsedestination for danskere ? Velvidende, at sådanne anbefalinger vil være mine helt personlige og subjektive holdninger?

3 kommentarer til “Barcelona – tips & tricks?”

 1. Altså, jeg håber på at besøge Barcelona igen på et tidspunkt, og jeg ville da elske at læse om de steder, som du godt kan lide – især når man som jeg ikke bor i byen 🙂

  Men nu vil jeg gøre det omvendte og anbefale dig et par steder (!) fra mit besøg i den dejlige by. Hvis du ikke allerede har prøvet at spise der, så besøg restauranten Tickets (men vær ude i god tid, for det er svært at få bord) – helt klart en af de mest spændende, hyggeligste og sjoveste restaurantoplevelser, jeg har haft. Derudover spiste vi også på hotelrestauranten Moo, som bestemt også serverede lækker mad.

  • Camilla siger:

   Tusind tak for de fine anbefalinger! 🙂 Det er jeg faktisk meget glad for, for det er rigtigt tit, at det er venner og besøgende, som har fundet noget nyt og godt, som vi senere er blevet vilde med 🙂
   Jeg kender godt til Tickets, og vi har mange gange overvejet det (specielt sammen med min mor), men der er nemlig ca. 3 måneders ventetid, og så får vi det ikke gjort… Men det er et sted jeg meget gerne vil besøge til en speciel fejring måske 🙂
   Jeg kender vist slet ikke Moo, men vil da lige se hvad jeg kan Google mig frem til

   Og det kan være jeg skal lave lidt flere indlæg med de ting jeg holder af/spisesteder 🙂

 2. Maria Suh siger:

  Når jeg skal ud og rejse låner jeg altid en masse guidebøger og spørger efter gode råd på fb. På den måde får jeg et godt overblik over hvad der er hvor. Til gengæld ved jeg godt at alle anbefalinger er subjektive så derfor er beskrivelserne vigtige for mig da jeg så selv kan vurdere hvad jeg tror vil være interessant. Jeg tror altså ikke der er mange der ureflekteret vil følge alle dine anbefalinger men blot bruge dem som et godt supplement til de andre anbefalinger. Lige som jeg feks kigger på michelinguiden når jeg er ude så gør jeg også mine overvejelser over hvilken restaurant jeg så synes lyder bedst inden jeg reserverer bord. Det jeg bare vil sige er at jeg synes det er en dejlig ide med anbefalinger. Jeg bruger det ret meget.

Skriv en kommentar