27. august 2013
Barcelona Bucket List

Jeg har jo lige fejret 4-års dag med Barcelona, og jeg holder uendeligt meget af byen. Fyldt med varme, skønhed og spændende oplevelser.
Passeig del Born Alligevel ved jeg, at jeg ikke kommer til at bo her altid – det har jeg faktisk vidst i længere tid. Selvom Barcelona er et skønt sted, og jeg er/har været meget glad for at bo her, så er der rent karriere og livsmæssigt nogle flere ting, som jeg drømmer om og aspirerer efter, og det kan desværre ikke blive her… Og det er helt ok!

Det er ikke til at sige hvor længe vi bliver i Barcelona endnu, men jeg ved, at jeg før er blevet “fanget” i at tro, at jeg har masser af tid til at nå alt det jeg gerne vil opleve et sted. Derfor har jeg besluttet mig for at lave en “Barcelona Bucket List”, som indeholder de ting jeg endnu ikke har oplevet i Barcelona og omegn, men som jeg hermed lover mig selv at opleve inden jeg tager videre…
(Hvis I ikke kender udtrykket, så er en “bucket list” normalt en liste man laver over de ting man vil nå at opleve i sit liv inden man dør.)

Vi har i årenes løb haft rigtig mange gæster, og jeg elsker at flakke rundt på må og få i weekenden, så jeg har efterhånden oplevet rigtig mange af de ting man “skal” se i Barcelona – så min Bucket List har fokus på både seværdigheder, men også mindre ting, jeg har tænkt på.

Camillas Barcelona Bucket List:

Besøge Montserrat
Montserrat er egentlig en bjergkæde, der ligger en times tid udenfor Barcelona, men stedet er mest kendt for et benediktinerkloster, Santa Maria de Montserrat, som huser den “Sorte Madonna”, og som i følge nogle sagn gemmer på den hellige gral! Mest af alt skulle det være en helt fantastisk naturoplevelse at vandre op til klosteret og rundt i området.
Montserrat

Tage en tur i svævebanen
Over Barcelonas havn mellem Barceloneta og Montjuïc hænger en gammel svævebane, som blev bygget i forbindelse med Verdensudstillingen i 1929. Den kan ses fra det meste af byen, og skulle give en helt unik udsigt over byen ude fra vandet. Og så spiller den en stor rolle i en bog af en af mine yndlingsforfattere (The Angel’s Game af Carlos Ruiz Zafón)
Teleferico

Spise patatas bravas på Bar Thomas
Patatas bravas (modige kartofler) er en af de mest typiske tapas, og fås i uendelige mængder og variationer i hele Spanien. Og der er ENORMT forskel på en portion gode bravas, og dem man eksempelvis får på Ramblaen, der egentlig bare er skæve pomfritter med mayonnaise. Jeg mener jo, at byens bedste bravas fås på Plaza del Sol, men efter sigende serverer Bar Thomas i Sarria-området de allerbedste. Dét må jeg helt sikkert ned og prøve!
Bravas
Disse patatas bravas er fra Café Bubo, der ligger i skyggen af Santa Maria del Mar

Besøge Museo Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)
Cataloniens nationalmuseum – det siger vel sig selv. Jeg holder meget af at gå på museum, men har endnu ikke formået at komme herind – og det ligger ovenikøbet i et slot! Så der er jo ingen undskyldninger…
MNAC

Spise på Espai Sucre
En restaurant, der kun serverer desserter! Need I say more?!
Det er dog ikke helt billigt, og jeg er så uheldig, at jeg helst ikke må spise chokolade (ja, jeg ved godt det er vildt synd for mig!), så det er noget jeg lige skal have undersøgt om egentlig kan lade sig gøre og blive en så fed oplevelse, som jeg tror det er.
espaisucre_cursos_matricula

Svømme i den olympiske pool
På siden af Montjuïc (som er det bjerg, der afgrænser Barcelona midtby mod syd) ligger 2 kæmpe badebassiner som en del af den olympiske by. Fordi de ligger på siden af bjerget har de en helt fantastisk udsigt over hele byen. Jeg har været forbi flere gange, men aldrig inde og svømme – og jeg er jo verdens største vandhund, så det er helt tosset!
Piscina Montjuic

Sådan en bucket list er jo heldigvis aldrig færdigskrevet, men ovenstående er oplevelser, som jeg ville være ked af at være flyttet fra Barcelona uden at have prøvet.

Har I noget i jeres egen by, som I tit har tænkt på at opleve, men ikke rigtigt har fået gjort endnu?

16 kommentarer til “Barcelona Bucket List”

 1. Rikke siger:

  Åh så fine afkrydsningspunkter på en by-elskende bucket list. Mange af tingene du nævner, og billederne du viser, ser helt uimodståeligt ud.

  • Camilla siger:

   Ja, det er virkelig ikke svært at skrive lange liste over fantastiske oplevelser i denne by 🙂
   Og man glemmer så tit at se på sin egen by fordi hverdagen går op i arbejde og aftensmad – der er stadig mange steder i “mine” danske byer, hvor jeg ikke har været selvom alle turister “skal” se det 🙂

 2. Maja siger:

  Fantastisk ide – kender det alt for godt, skal helt sikkert have nedfældet en lignende liste 🙂

  • Camilla siger:

   Tak – glad for at jeg måske kan inspirere lidt til at huske ikke at glemme 😉

   Det er nemlig meget let at komme til at sige “det kan jeg altid nå”…

 3. Gitte siger:

  Wauw, du giver mig helt lyst til at tage til Barcelona igen, selv om jeg ikke var vanvittig imponeret da jeg var der (det var ikke så meget byen – jeg fik bare spat af alt for mange turister :p)
  Der er mange ting i Aarhus, jeg ikke har prøvet, men i virkeligheden betragter jeg den kun som en midlertidig by. Så alle mine todos lægger sig til Aalborg :p Der er altid nyt at se, prøve og gøre!

  • Camilla siger:

   Dejligt! Ja, for mange turister kan virkelig gøre, at man mest af alt bare vil have det overstået, og det er jo ikke meningen med en ferie… Jeg håber du får lyst til at tage herned igen – det er virkelig en helt fantastisk by – og næste gang kan du jo så springe de værste turistfælder over 😉 Og jeg giver meget gerne tips til det lidt anderledes og hyggelige i stedet for top 3 🙂

   Nu er Århus jo min danske “second home”, så jeg elsker byen, og synes der er rigtigt mange ting, der virkelig er et besøg værd 🙂 Hvis du ikke har været i Den Gamle By, så tag og gør det (selvom det kan være lidt dyrt), for det er altså virkelig en oplevelse 🙂 Og vandr en tur ud til Moesgård langs vandet 🙂

   Jeg kender desværre ikke AAlborg særligt godt – jeg har max været der 3-4 gange og altid til fest, så jeg har ikke set så meget…

 4. CarryMyStyle siger:

  Hvor lyder det bare skønt! Jeg ville SÅ gerne til Barcelona en dag.. De der patatas bravas ser gode ud.. Men hvad er det specielle egentlig ved dem?;) Dvs. de må jo være anderledes end alm. kartofler i skiver?:)

  • Camilla siger:

   Ja, det er en skøn by!

   Patatas bravas er traditionelt kartoffelstykker, der er stegt 2 gange i olie på en pande (mange bruger dog friture i dag i stedet) – man steger dem 2 gange for at få den bedste combi af sprødt ydre og blødt indre 🙂
   Så bliver de serveret med en “dressing” (salsa), der er lavet på tomater og en masse krydderier, der er lidt stærkt i det. Og i dag serveres de oftest også med aïoli (hvidløgsmayonnaise) eller de to salsaer blandet sammen 🙂

   Dem jeg har taget billede af er faktisk lidt specielle med skrald på, normalvis er det mindre stykker uden skræl 🙂
   Det er en af mine yndlingstapas! Men som sagt kan det fås i MEGET varierende versioner, og de er desværre ikke alle lige gode… 🙂

 5. Eeyorenyk siger:

  En restaurant KUN med desserter? O_o OMG, det skal da SÅ meget prøves en dag. Hvorfor har vi ikke dét her i Danmark, jeg ville være stamgæst tror jeg. 😛

 6. Ingrid siger:

  Hej Camilla,
  Faldt lige over din blog inde hos søde Eey (Cautious)og ser at du har lavet en bucketlist over hvad du skal besøge i Barcelona. Kan varmt anbefale dig at besøge Montserrat. Der er såå smukt. Plus når du er der så bliver man næsten nødt til at også besøge Den Sorte Madonna og røre ved kuglen som hun har i hånden. Det er fedt at gå tur i området og i bjergene. Har været et par gange i Barcelona da min bror er gift med en pige derfra, men det er efterhånden mange år siden. Kan også godt anbefale Gaudi Park eller Parc Güell hvis ikke du har været der endnu. Jeg er vild med Gaudi og alle de ting han har lavet. Det er super flot at du har boet i Barcelona i 4 år. Det er en super fed by. Uh har du prøvet den der champagne bar der ligger ved havnefronten som hedder The Champainaria og har adressen: 7 Carrer de la Reina Cristina 08003, Barcelona.
  For mange år siden var den et fedt sted at komme og drikke champagne.
  Uh og nu jeg er i gang så er der også denne her bar som er vildt hyggelig:
  El Bosc de les Fades som ligger lige ved siden af Museo de la Cera.
  Deres Sangria er fantastisk 🙂

  http://barcelonacityofblindinglights.wordpress.com/2013/03/28/el-bosc-de-les-fades-barcelonas-enchanted-forest-bar/

  Kan ikke gøre for det, men bliver altid lidt for ivrig når nogen er i Barcelona eller skal besøge Barcelona. Så jeg håber du bærer over med mig.

  • Camilla siger:

   Hej Ingrid!
   Det er altid dejligt med nye input! Og jeg kan sagtens forstå, at du bliver ivrig ved tanken om Barcelona – det er en super dejlig by! 😀

   Jeg glæder mig meget til at komme til Montserrat, jeg har nemlig hørt fra mange, at det skulle være helt fantastisk smukt 🙂

   Jeg er jo så heldig at bo ca. 100 meter (godt nok op af bakke) fra Parc Güell, så der har jeg været rigtig mange gange 🙂 Vi går tit aftentur deroppe, og det er også så fint at have parken lidt for “sig selv” og se ud over byen 🙂

   Jeg har også været på både La Xampanyeria og El Bosc de les Fades et par gange – det er begge superfine og hyggelige steder! Jeg har dog aldrig prøvet El Bosc’s sangria – det kan være jeg skal det næste gang 😉

 7. CarryMyStyle siger:

  Mmm, lyder lækkert med de kartofler! Det må jeg prøve at smage den dag, jeg kommer til Barcelona, og husker at gå efter de helt rigtige:)

 8. Ana siger:

  Hej Camilla
  Når jeg kommer til September skulle vi måske nappe nogle af de ting du mangler på din Bucket List ? Dog ikke svømmestadion,men ellers kunne vi nok nå flere ting 🙂

Skriv en kommentar