20. januar 2014
Lidt at varme sig på…

Vejret er igen slået om, så selvom vi nyder et par timers sol om eftermiddagen, så er vinteren i sandhed kommet til Barcelona – og vi gør alt hvad vi kan for at holde varmen i de uisolerede spanske bygninger.

For mig er noget af det bedste vintermad en lækker suppe – gerne med et lille “spark”, som får kroppen til at føle sig varm uden at brænde tungen.

Derfor vil jeg dele en af mine absolut yndlingssupper med jer – den er baseret på 2 af de mest populære og tilgængelige ingredienser her i Spanien, passer perfekt til en kold vinteraften, og indeholder lidt mere substans, så man ikke bliver sulten igen med det samme:
Peberfrugtsuppe med stærk chorizo.

Suppe1

Ingredienser:
600 g peberfrugter
1 løg
8 dl bouillon (jeg bruger 1 terning kyllingebouillon og 1 terning grøntsagsbouillon til 8 dl kogende vand)
125 g flødeost (man kan sagtens bruge en light-version, hvis man vil reducere fedtindholdet lidt)
1 fed hvidløg
1 stærk chorizopølse (hvis man ikke er til særlig stærk mad, kan man nøjes med en almindelig)
timain
salt og peber
paprika (gerne røget, men man kan sagtens bruge almindeligt)

1. Skær peberfrugter og løg i mindre stykker, og svits dem et par minutter i olivenolie i en gryde (hvis man kan lide det stærkt og har noget chiliolie er det perfekt til denne ret)
2. Hæld bouillonen over grøntsagerne, og lad det simre i 10-15 min.
3. Skær imens chorizoen i halve skiver og steg dem ved høj varme i et par minutter (der kommer gerne en del røg i køkkenet, men det er almindeligt – pølserne skal næsten brankeres for at blive godt sprøde!)
4. Hæld gerne det overskydende olie fra chorizoen i suppen – der er rigtigt meget smag i!
5. Blend suppen med en stavblender og tilføj flødeosten (man kan også bruge en almindelig blender, og bare hælde tilbage i gryden)
6. Smag til med godt med paprika, timian, salt og peber.
7. Server suppen med chorizostykkerne drysset over, lidt frisk timian eller basilikum (hvis du har det, det er ikke et krav), og noget lækkert brød til
Jeg lynsteger gerne nogle restgrøntsager (som champignon eller squash eller hvad du nu har) med salt og peber, og serverer til på et stykke ristet groft toastbrød.

Suppe

Suppen er utrolig simpel at lave og med ret få ingredienser, men smager af en masse og varmer! Og så er den stærk på paprika, og ikke chili, hvilket gør en kæmpe forskel, hvis man normalt ikke kan lide stærk mad, fordi man “svider” tungen.

Buen Provecho! Velbekomme!

Camilla
Kategorier: Mad Tags: , , ,

14 kommentarer til “Lidt at varme sig på…”

  1. Anne siger:

    Søde Camilla. Jeg er ikke i tvivl om, at denne smager bedre, men når du nævner suppe, får jeg flashback til utallige liter kål/grøntsagssuppe i køkkenet i Perpignan. Godt du laver denne i stedet;) kram

    • Camilla siger:

      Åh! Det havde jeg så lykkeligt glemt ALT om – den var SÅ fæl, den suppe! Hvem i alverden havde fundet på det? 😀

      Og i øvrigt, hvor hyggeligt, at du læser lidt med herinde 🙂 Håber du har det rigtig godt!
      Knus

      • Anne siger:

        Det kan jeg ikke huske, husker bare at hele lejligheden STANK af slankesuppe og at jeg gav op efter præcis 1 skefuld;)

        Tak, jeg har det godt, det håber jeg også, du og jeppe har:) Så hyggeligt at kunne følge med i dit liv her på bloggen:)
        hils, knus!

  2. Maria siger:

    Den lyder fantastisk 🙂 men hvor stor er “en chorizopølse”? Findes de ikke i mange størrelser?

    Men den skal afgjort prøves! 🙂

    • Camilla siger:

      Den er superlækker og dejligt varmende 🙂

      Altså, min (dog relativt lille) erfaring er, at man i Danmark primært kan få chorizopølser, der er ca. 20 cm lange. I hvert fald hvis de bliver købt i supermarkedet – jeg ved ikke hvad der evt. findes i specialslagtere eller delikatessebutikker…

      Men regn med ca. 1 pølse, hvis den er 20-30 cm lang – i bund og grund er det jo “pynt”, så man kan bruge så meget eller lidt man har lyst, men jeg synes man bør gå efter ca. 10-15 stykker per portion 🙂

  3. Laura siger:

    Nej, hvor lyder den god!! Og den ser vildt lækker ud. Bogmærker den lige, så jeg kan give mig i kast med den snart 😉

  4. Uh, den vil jeg lave i aften. Perfekt når man har ligget syg og skal ovenpå forestiller jeg mig!!

  5. Rikke siger:

    Mmm, det var god aftensmad. Tip: Rist chorizoen først – i den gryde du vil lave suppen i. Når chorizoen er færdig fiskes den op og stilles til side. Herefter svitses løg, peberfrugt og hvidløg i det fedtstof chorizoen har afgivet. På den måde får du al smagen for mindre fedt.

  6. Søs siger:

    Det ser virkelig lækkert ud! Det må prøves 🙂 Og når der er lidt kød/bid i, så kan jeg nok også få Frederik med på den. Han er ikke særlig meget til suppe ellers.

    • Camilla siger:

      Det er det samme herhjemme – J er ikke meget til suppe, fordi det ikke er så mættende, men med chorizoen bliver det meget bedre 🙂

      Håber du/I kan lide den!

Skriv en kommentar til Søs